Axopar Boats Oy palkittiin vahvasta hallitustyöstään Kultaisella Nuijalla

Axopar Boats Oy palkittiin vahvasta hallitustyöstään Kultaisella Nuijalla

Helsinkiläinen moottoriveneiden suunnitteluun, valmistukseen ja markkinointiin keskittyvä Axopar Boats Oy on voittanut valtakunnallisen Kultainen Nuija 2021 -palkinnon. Vuonna 2014 perustetun yrityksen vuoden 2019 liikevaihto oli 55,46 miljoonaa ja päättyneen tilikauden 2020 liikevaihto oli n. 78,5 miljoonaa. Axopar Boats Oy on ollut alusta lähtien velaton ja sen liiketoiminta on ollut ensimmäisestä tilikaudesta lähtien voitollista, vaikka Axopar investoi jatkuvasti vahvasti tuotekehitykseen, kasvuun ja kansainvälistymiseen. Axopar Boats on saanut maailmanlaajuista tunnustusta useiden venealan palkintojen voittajana ja juuri äsken joulukuussa 2020 Axopar (Axopar 28 Cabin) voitti ensimmäisenä Eurooppalaisena venevalmistajana maineikkaan Boat of the Year -palkinnon USA:ssa. 

Kultainen Nuija -palkintolautakunta painotti valinnassaan, että Axopar Boats Oy:n hallitustyöllä on ollut selkeä agenda sekä edistyksellinen ja onnistunut strateginen ote alusta alkaen. Hallituksessa on edustettuna monipuolista osaamista, joka on mahdollistanut kumppanipohjaisen strategian ja sen kehittämisen edelleen. Palkintolautakunta toivoo, että Kultainen Nuija -palkinto kannustaa hallitustyön kehittämiseen myös tulevaisuudessa mm. diversiteetin tarjoamia mahdollisuuksia hyödyntämällä. 

”Arvostamme Kultainen Nuija 2021-palkintoa paljon, koska olemme nähneet modernin hallitustyöskentelyn ja sen jatkuvan kehittämisen yhtenä Axopar Boatsin keskeisenä kilpailutekijänä alusta lähtien. Punainen lanka Axoparin hallitustyössä on koko ajan siinä, että tiedetään etukäteen missä ollaan, minne mennään ja mitä tavoitellaan. Strateginen ja horisonttiin katsova hallitus tuo lisäarvoa kasvun, kansainvälistymisen ja muutostilanteiden hallinnassa” toteaa Axopar Boats Oy:n pitkäaikainen hallituksen puheenjohtaja Mikko Räsänen. 

”Ilman ulkopuolisia, riippumattomia hallitusjäseniä emme olisi lähteneet rohkeasti kansainväliselle kehitysuralle heti yrityksen perustamisesta alkaen. Monipuolinen ja toisiaan täydentävä osaaminen on avannut meille mahdollisuudet digitalisaation täyteen hyödyntämiseen, tiedolla johtamiseen ja riskienhallintaan kansainvälisillä vesillä. Hallituksen kokouksissa tulevaisuuden pohtimiseen käytetään suurin osa ajasta, ja pidän erityisen tärkeänä hallituksen ja toimitusjohtajan välistä sparrailua, koska sen kautta teemme yhdessä parempia ja selkeämpiä päätöksiä,” kertoo Axopar Boats Oy:n toimitusjohtaja Mikael Heikfolk. 

Kokenut raati valitsi voittajan 

Voittajan valinneen palkintokunnan jäseninä olivat hallitusammattilaiset Matti Alahuhta, Anne Berner, HappyOrNot Oy:n toimitusjohtaja Miika Mäkitalo sekä Kauppalehden vastaava päätoimittaja Arno Ahosniemi. 

Loppukilpailun kolmen kärkeen ylsivät myös oluita, virvoitusjuomia ja siidereitä valmistava pienpanimo Nokian Panimo Oy ja heinolalainen muoviosia ja putkiyhteitä valmistava Wiitta Oy. 

Kultainen Nuija myönnettiin jo 10. kerran 

Valtakunnallisesti toimiva Hallituspartnerit ry myöntää Kultainen Nuija -huomionosoituksen vuosittain pk-yritykselle johdonmukaisesta ja menestyksekkäästä hallitustyöstä.Vuoden 2019 voittaja oli Lojer Oy. Aiempina vuosina Kultaisen Nuijan ovat saaneet SE Mäkinen Logistics Oy, Lappset Oy, Robit Rocktools Oy, Serres Oy, Pohjola Rakennus Oy, Gofore Oy, HappyOrNot sekä Pemamek Oy. Kymmenes Kultainen Nuija palkinto myönnettiin ajalle tyypillisesti etätapahtumana. 

Hallituspartnerit-verkosto toimii yhdentoista alueellisen yhdistyksen voimin. Jäseniä on lähes 1000. Hallituspartnerit-verkosto välittää pk-yritysten hallituksiin hallitustyön osaajia. Hallituspartnerit ja Suomen kauppakamarit järjestävät valtakunnallisesti merkittävään HHJ-koulutuskokonaisuuteen sisältyviä koulutuksia. Hyväksytty hallituksen jäsen (HHJ) -kurssin on suorittanut yli 10 000 ja HHJ-tutkinnon yli 4000 henkilöä. 

Lisätietoja: Hallituspartnerit ry:n Tampereen puheenjohtaja Jyrki Liljeroos, puh. 0400 625 770 Kultainen Nuija -sihteeristön puheenjohtaja Reetta Keränen, puh. 0400 300 172. 

https://hallituspartnerit.fi/kultainen-nuija/